Čokoládovo - maková torta plnená parížskou šľahačkou s malinami.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 vajec ,7 PL trstinového cukru,štipka soli,5 PL polohrubej múky,1 PL vanilkového extraktu,2 PL holandského kakaa, 50 g nepomletého maku, 1 prášok do pečiva.Parížska šľahačka:500ml šľahačky,250 g 75% čokolády. Maliny - najlepšie by bolo čerstvé, ale kedže v tomto ročnom období je to problém, tak som použila mrazené. Ľubovoľný džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Na cesto si najskôr oddelíme žĺtka od bielok. Vyšľaháme bielka so štipkou soli. Keď už je bielkový sneh ako obláčik, postupne pridávame po jednej lyžici cukor a dobre hmotu prešľaháme. Potom do tejto hmoty pridáme vanilkový extrakt a postupne zašľaháme po jednom pridávané žĺtka. Múku s kakaom a práškom preosejeme a vmiešame do nej mak.\r\nTakto pripravenú suchú zmes, jemne vmiešame do vajíčkovej zmesi a vlejeme, do maslom vytretej, tortovej formy na pečenie. Pečieme pri 175 ° C približne 30 minút. Keďže, každá z nás má inú rúru na pečenie, najistejšie je vyskúšať, či je korpus upečený špajlou :-).\r\nNa plnku si roztopíme čokoládu v šľahačke. Čokoládovú šľahačku necháme v chladničke chladiť približne 2-3 hodiny. Potom ju ručným šľahačom vyšľaháme do zhustnutia. A krém máme hotový , pripravený na použitie.\r\nA potom je to už jednoduché. Korpus si prerežeme na 3 časti, natrieme prvú vrstvu najskôr džemom, navrstvíme na džem krém a posypeme ho malinami. S druhou vrstvou spravíme to isté a posledný korpus len priložíme na krém. Tortu potrieme zvyšným krémom a necháme ju v chladničke, najlepšie, niekoľko hodín stuhnúť. \r\nA potom.... v ozdobení tortičky sa medze nekladú.... ja som vytvorila toto :-). Povrch torty som ozdobila hmotou Smart Velvet, ktorú som zafarbila a penu som vytvorila z 2 bielok vyšľahanými nad parou s práškovým cukrom a citrónom \r\nPrajem Vám dobrú chuť!