Zázvorníky ze Záhorá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

55dkg hladkej múky, 50 dkg práškového cukru, 5vajec, 1 prášok do pečiva, 1 bal. mletého zázvoru (cca 5 kávových lyžičiek)

POSTUP PŘÍPRAVY

véééééééééééľmi jednoduchý
Recept mám od svojej svokry a tá od svojej svokry, takže už sa pečie pekných pár desiatok rokov, no všetkým nám veľmi chutí. Je jednoduchý a nezvyčajný. Ak nepoznáte, odporúčam vyskúšať.
PS: robila som z 1/2 dávky, tak nech Vás fotky nemýlia

... do misy preosejeme hladkú múku...
... pridáme práškový cukor...
... prášok do pečiva....
...mletý zázvor a poriadne suchú zmes premiešame vareškou....
... potom do suchej zmesi rozbijeme:o) vajíčka a rukou vymiesime cesto, ktoré sa bude zo začiatku lepiť na prsty, ale postupne sa prestane...
... takto vypracované cesto dáme na noc do chladničky... väčšinou si ho zarábam večer a naobed pečiem...
... na druhý deň cesto rozvaľkáme na cca 0,5 cm, možme aj štipinček menej a vykrajujeme tvary... dáme do rúry na 170 st. C, aby zázvorníky mierne zružoveli a hneď ich stiahneme z plechu... ihneď po upečení sú mäkké, potom stvrdnú na kameň, ale mi ich máme radi aj také, že chrúmu pod zubami. Ak chcete , aby troška zmäkli, dajte ich na noc do uzatvárateľnej dózy so šupkami od jablka, troška zmäknú...
...zázvorníky sú veľmi dobré ku káve, čaju alebo len tak samotné pre svoju korenistú, troška štipkavú chuť...