Kávová torta/ zákusok s kávovou šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3-4 vajíčka (podľa veľkosti, 200 g práškového cukru, 220 g hladkej múky, 120 ml oleja, 120 ml teplej kávy s usadeninou, 1 prášok do pečiva, 1 lyžice kakaa, 1 lyžička kávy. Plnka: 2 šlahačkové smotany, 4 lyžičky kávy, 3 lyžice cukru (podľa chuti), 1 stužovač.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ukladám si recept hlavne pre seba, ak niekoho inšpirujem bude rada. Kto ma rad kávu - plnku odporúčam.

Cesto: Žĺtka dôkladne vymiešame s cukrom. Pridáme kávu, olej. Prášok do pečiva pridáme k múke a postupne zapracovávame do cesta. Pridáme kakao a kávu. Nakoniec tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech. Pečieme cca 45 minút pri teplote 175C. (cesto som piekla v 26cm forme, výška 5 cm)

Plnka: Kávu zmiešame s cukrom apridáme k šlahačkovej smotane. Privedieme do varu. Necháme vychladnuť. Najlepšie na ďalší deň pridáme stužovač a vyšľaháme. Pri rastlinnej šľahačke stužovač netreba.
Korpus mierne pokvapkáme uvarenou kávou. Natrieme šľahačkou. K plnke som pridala aj banány. Chutila.