Mala narodeninova torticka potiahnuta penovymi cukrikmi s ruzami z falosneho marcipanu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus zo 4 vajec, Karamelova plnka: salko a 1 maslo, a orechova plnka:2dl mlieka, 20g zlaty klas, 1 zltko, cukor podľa chuti( ja dávam 3 vanilk. cukry a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 masla Poťah: 90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citron

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: v mlieku si rozmiešame zlaty klas, pridáme cukor, zltok a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame maslo.

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.

Karamelove nite> ja som sa velmi dopalila na tom, tak radsej neodporucam.

najprv som si spravila ozdoby z falosneho marcipanu
upeceny a naplneny korpus
rozvalkana hmota z penovych cukrikov
sup na tortu
karamelove nite a este teraz ma pali jedna ruka
detail
druha torticka...
detail druhej torticky