Pastiersky koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hovädzieho mletého mäsa, syr čedar, šalotka, 2 strúžky cesnaku, olej, maslo, mleté korenie, chilli, citrónová šťava, červené víno, paštrnák a karfiol

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovädzie mäso si pomelieme a osmažíme na cibuľke. Pridáme čierne korenie, najlepšie čerstvo namleté, trochu soli, podlejeme trochou, asi tak 1dcl, dobrého vína, citrónová šťava a necháme dusiť aby sa odparila šťava. Uvarený karfion alebo paštrnák (množstvo podľa veľkosti formy) rozmixujeme s trochou syra a masla na tuhú kašu. Ku karfiolu dávama jeden paštrnák. Pekáč potrieme maslom, dáme vrstvu mäsa, navrch kašu z karfiolu a paštrnáku, posypeme syrom, pokrájanou chilli papričkou, muškátovým orechom a dáme piecť. \r\n\r\nPodávame s pečenou cviklou. \r\nCviklu zabalíme po kusom do alobalu a pečieme 1 hodinu. Vychladnutú ošúpeme, nakrájame a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a balzamikovým octom.