Domáce salko

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 mll plnotučného mlieka\r\n200 g cukru\r\n40 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som dnes uvidela na nejakej stránke, tak si ho sem ukladám. Možno pomôže, ak momentálne nemáte doma Salko a obchody sú zavreté. Zatiaľ som ho nerobila, ale verím, že sa podarí. Alebo bude minimálne tak dobre chutiť, ak z obchodu. \r\n\r\nDo hrnca dáme všetky suroviny, prudko privedieme k varu. Ak vrie, trošku stíšime a za stáleho miešania varíme asi 20 minút, podľa toho, či chceme moc husté, alebo menej husté, pridáme domu miešania o pár min. Stuhne však až po vychladnutí. \r\n\r\nAk má byť Salko karamelové, najprv sa v hrnci varí iba cukor s maslom a mlieko až potom.\r\n\r\nAk ste ho niektorá robili, rada si prečítam nejaké postrehy.


....tak dnes som ho robila. Vyšlo tak cca 2-3 dcl Salka. Varila som 25 min. Nie je to úplne ako z obchodu, no mne chutí. Idem sa teda pustiť do váječného koňaku, kam ho použijem.