Špaldové čokoládovo - orechové dukátiky :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g špaldová múka celozrnná, 150g masla, 2 žĺtky, 50g práš.cukru, 2 PL kakaa, cca 100g nasekaných orechov, 1KL PDP + náplň: 100g bielej (horkej) čokolády, 15g masla, 2 PL šľah.smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som našla v jednom časopise,ale upravila som si ho podľa seba.V pôvodnom recepte bola hladká múka,Hera a celý prášok do pečiva.Ja pečiem zo špaldovej múky a sušienky boli výborné.

Takže.Na dosku si preosejeme múku, práškový cukor, kakao,pridáme 50g posekaných orechov, žĺtka a pokrájané zmäknuté maslo.Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme odpočívať na hodinku do chladničky.Cesto si potom rozdelíme na dve časti.Každú časť vytvarujeme do valčeka a každý valček pokrájame na rovanké kúsky - cca 20-25 ks,záleží od veľkosti a ako sa podaria :-D Každý kúsok rukami zagulatíme - veľkosť asi orecha a obalíme vo zvyšných posekaných orechoch.Rúru vyhrejeme na 180 *C. Guličky uložíme na plech s pečiacim papierom, trošku ich sploštíme rukou a koncom varečky urobíme dieru - nie až na dno! Pečieme cca 15 min.Záleží od rúry. Po vychladnutí naplníme krémom: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a smotanu.Uložíme do krabice a necháme uležať.Najlepšie sú o pár dní, samozrejme ak hneď nezmiznú !

Prajem dobrú chuť :-)

vytvarujeme valček
pokrájame na rovnaké kúsky
vytvarujeme do guličky a obalíme v orechoch
dáme na plech, trošku dlaňou roztlačíme a varechou urobíme jamku