Nové zemiaky s tuniakovým dipom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ZEMIAKY: cca 750 g malých nových zemiakov - 2 PL olivového oleja - 1 PL masla - 2 PL nasekanej petržlenovej vňate - soľ, korenie DIP: 1 konzerva drveného tuniaka vo vlastnej šťave - 1 biely jogurt - 2 PL majonézy - 2 PL nasekaných olív - soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkoch.

1. Zemiaky vyumývame kefkou v tečúcej vode a so šupkou dáme variť do vriacej vody s trošou soli. Ideálne sú malé zemiačiky, ja som bohužiaľ nemala, takže som ich neskôr musela krájať.
2. Zatiaľ si pripravíme dip. Tuniaka necháme odkvapkať a vymiešame ho s jogurtom a majonézou. Podľa chuti je možné pridať 1-2 PL citrónovej šťavy, ale my to nemáme radi.
3. Do zmesi ešte pridáme nasekané olivy, osolíme, okoreníme a necháme trošku odpočívať. Dip by mal byť polotekutý-polotuhý.
4. Uvarené zemiaky scedíme (ja som musela aj krájať). Do väčšej panvice / woku si necháme rozpustiť maslo s olivovým olejom a krátko v tom opečieme zemiaky.
5. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme.
6. Podávame s dipom a pár olivami na ozdobu. Super ľahká a chutná večera, dobrú chuť!