Špaldovo - maizenové pečivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g maizeny (gustin, solamyl), 1 vanilkový puding, 200g hladkej múky špaldovej (alebo klasickej hladkej), , 200g masla, 150 práškového cukru, 1/2 PDP, 1 žĺtok, 2-3 PL bieleho jogurtu, NA DOKONČENIE - ľubovoľný džem, lekvár, slivková nutela alebo krém, čokoládová poleva (nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som našla na internete a keďže klasické linecké pečivo nám nechutí, rozhodla som sa ich vyskúšať, ale spravila som jednu chybu, urobila som ich len z jednej dávky...☺

Všetky suroviny zmiešame, necháme odležať, ja som nechala cez noc. S cestom sa veľmi dobre pracuje, netrhá sa. Vyvaľkáme ho na 4 - 5mm a vykrajujeme kvietky alebo iné tvary, dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a dáme piecť na 160°C cca 8 - 10 minút, treba odsledovať, nesmú byť tmavé, vychladnúť ich necháme na plechu, pretože horúce sú veľmi krehké.
Vychladnuté spojíme ľubovoľným džemom alebo ako ja som ich natrela slivkovou nutelou a pofŕkame čokoládovou polevou. Sú úžasné, krehké, len sa tak rozplývajú na jazyku. Odporúčam.♥ Z tejto dávky mi ich vyšlo pospájaných na 1 a pol plechu.