Domáca krtková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

320 g Hladká múka 20 g Kypriaci prášok 180 g Surové vajce 200 g Cukor 3 PL Kakao 200 ml Mlieko s 2 % tuku 200 ml Olivový olej 250 ml Mlieko s 2 % tuku 40 g Zlatý klas 250 ml Smotana kyslá pochúťková 14 % 250 ml Smotana na šľahanie 20 g Vanilkový cukor 250 g Tvaroh nízkotučný Rajo 150 g Banán 100 g Čokoláda mliečna

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirovala som sa na tejto stránke: http://www.ochutnaj.sk/recepty/domaca-krtkova-torta-146

1:Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne zašľahávame olej. Postupne pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom, kakaový prášok a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
2:Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť pri 180°C 25-30 minút. Keď cesto vychladlo, lyžičkou vydlabeme stred a cesto odložíme.
3:Krém: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme smotanu, vychladnutý puding, čokoládu.
4:Na záver zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Na cesto natrieme trochu krému, poukladáme naň banány, ktoré sme priečne rozrezali a celé to zakryjeme zvyšným krémom.
5:Na krém dáme vydlabané cesto, ktoré v rukách rozdrvíme. Tortu necháme zachladiť.