Hovädzie rolky s orestovanou zeleninkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 g hovädzia sviečková, 3 ČL Worchesterová omáčka 1 PL Olivový olej 1 ks Mrkva 1 ks Paprika červená 100 g Cuketa 40 g Cibuľka jarná 5g Cesnak 3 g Bazalka čerstvá 2 ČL Maslo čerstvé 2 PL Cibuľa 200 ml Balzamikový ocot 2 ČL Hnedý cukor 200 ml Hovädzí vývar

POSTUP PŘÍPRAVY

Recepty je zo stránky: http://www.ochutnaj.sk/recepty/hovadzie-rolky-zo-svieckovej-159

1: Hovädziu sviečkovú pokrájame a pripravíme na 1,5 cm hrubé pásiky. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Namarinované mäso odložíme na 30 minút.
2 : Kým bude marinované mäsko oddychovať, pripravíme si zeleninovú zmes na vyplnenie. Červenú papriku, mrkvu, cuketu a jarnú cibuľky si nakrájame na rovnako dlhé tenké pásiky.
3: Nakrájaná zelenina nech je dlhšia ako šírka nakrájaného mäsa (chceme aby trochu pretŕčala). Olúpeme si 2 strúčiky cesnaku.
4: Pre balzamikovú omáčku si v malej panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľku, ktorú 1 - 2 minúty osmažíme. Pridáme hnedý cukor, balzamikový ocot a hovädzí vývar.
5: Omáčku privedieme do varu a stlmíme plameň na polovičku. Necháme dovariť až kým to nebude mať konzistenciu sirupu. Omáčku si prelejeme do nádoby.
6: Do rovnakej panvice si pridáme olivový olej, do ktorého pridáme 2 strúčiky cesnaku. Cesnak opražíme, môže to trvať pár minút.
7: Plameň na sporáku nastavte na maximum a do panvice pridajte nakrájanú zeleninu, ktorú opražíme 2 - 3 minúty, viac nie. Opraženú zeleninku osolíme, okoreníme a pridáme bylinky.
8: Pripravíme si namarinované mäso a do stredu umiestnime opraženú zeleninu tak, aby pretŕčala z oboch strán. Mäso zrolujeme a prepichneme špáratkom aby nám rolka správne držala.
9: Rolky z hovädzej sviečkovej opražíme na panvici, osolíme a okoreníme. Prajem ti dobrú chuť :)