DŽEM Z MELÓNOVEJ ŠUPKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

šupky z červeného melónu, želírovací cukor, citrón, voda, jablčný ocot

POSTUP PŘÍPRAVY

Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu. Pridáme 2 litre vody, 2 deci jablčného octu a pomaly varíme 2 hodiny. Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu. Horúci džem naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu.
Pridáme 2 litre vody, 2 deci jablčného octu a pomaly varíme 2 hodiny.
Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu.
Horúci džem naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.