Oblíž prst



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus - moje cokoladove cesto z Eskimo rezov. Na plnku: 4 dcl mlieka, 5 PL poluhrubej muky, 5 zltkov, 250 g masla, 250 g praskoveho cukru Na sneh: 5 ks bielkov, 250 g krystaloveho cukru Na koniec cokoladu alebo kakao.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si upecieme cokoladovy korpus - ten moj je velmi jednoduchy. Medzitym ako sme si dali piect korpus, mozeme pripravovat plnku. Uvarime si hustu kasu z mlieka, muky a zltkov. Treba to varit opatrne, aby sa nam kasa nezhrckavela. Po uvareni dame poriadne vychladnut. Taktiez si musime vyslahat maslo s praskovym cukrom. Takto vyslahane maslo po lyziciach postupne pridavame do vychladnutej hmoty a slahame na jemnu plnku. Ja som to nakoniec este premixovala s tycovym mixerom a bolo to super.
Sneh si pripravime z 5 bielkov a krystaloveho cukru. Slahame nad parou. Ked je vyslahany, odstavime a nechame tiez vychladnut za staleho miesania.
Na upeceny korpus som natrela este (nie je to v receptoch na Obliz prsty) marhulovy dzem, potom plnku a na nu vyslahany sneh. Vrch tohto uzasneho zakusku mozme posypat kakaom alebo postruhat cokoladu, tak, ako ja. Je taky vynikajuci, ze si oblizete vsetkych desat. =) Dobru chut.

Obrazkovy postup som nefotila, lebo som mala svojho krasneho pomocnika, ktory mi urcoval tempo =)