Kysnuté hanácke koláče



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

550 g polohrubej múky, 120 g práškového cukru, 1 čerstvé droždie, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 125 g zmäknutého masla, 170 - 180 ml vlažného mlieka, štipka soli a strúhaná kôra z celého citróna PLNKA - 500 g tvarohu, 1 vajce , 200 g práškového cukru , hrozienka, 1 zlatý klas, neskôr ešte slivkový lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto som si vypracovala v domácej pekárničke, u mňa program cesto. Najprv tekuté suroviny s maslom a rozšľahaným vajcom, do toho rozdrobiť droždie, potom sypké suroviny. Kto nemá pekárničku tak cesto spracuje klasickým spôsobom. Podľa potreby dosypať trošku múky, alebo priliať trochu mlieka. Cesto nemá byť riedke, ale ani veľmi husté.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na cca 5 mm, vykrajujeme pohárom kolieska , u mňa priemer 8 cm. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a do každého kolieska urobíme zatlačením spodnej strany pohára jamku do ktorej dávame lyžicou tvarohovú plnku a do stredu ešte trošku slivkového lekváru.
Okraje môžte, ale nemusíte potrieť rozšľahaným vajcom, ja som nepotierala. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, približne 10-15 minút pokiaľ okraje mierne nezhnednú.
Plnky si samozrejme urobte svoje , odskúšané, podľa chuti. Ja som do tvarohovej pridala aj zlatý klas, aby sa mi náhodou plnka neroztiekla, lebo som mala iba termizovaný tvaroh. Môžete pred pečením povrch posypať aj drobenkou.
Prajem dobrú chuť.

Vyšlo mi 42 kusov koláčov.