CESNAČKA AKO JU ROBÍME MY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maslo, 4-5 strúčikov cesnaku, múka, vegeta, mleté čierne korenie, červená sladká paprika, majorán, do polievky buď popražený chlebík, vajíčko, ryža, krúpky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle si popražíme 4-5 strúčikov cesnaku (záleží od toho, akú silnú chuť chceme mať) až kým nepustia vôňu (a šťavu). Pridať asi tak 1 lyžicu múky, trochu popražiť, pridať vodu až do plna. Okoreniť vegetou, mletým čiernym korením, červenou paprikou (kvôli farbe) a majoránom. Povariť. Do polievky na tanieri pridávame popražený opečený) chlebík, alebo ešte do variacej sa polievky vlejeme rozšľahané vajíčko, prípadne ryžu alebo krúpky. Už podľa chuti.
Polievočka je mňam, výborná pri nádche, perfektne zahreje v studených jesenných alebo zimných dňoch. My si ju robievame veľmi často.