Hráškový krém



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 nadrobno pokrájané cibule, 1 väčší pór pokrájaný na krúžky, 500 g mrazeného hrášku, 1 zeleninový bujón, mlieko, smotana, krutóny alebo guličky, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok

POSTUP PŘÍPRAVY

Nechala som sa inšpirovať receptom od českého kuchára :).
Cibuľu a pór podusíme na masle. Pridáme hrášok, posolíme, pokoreníme, zajeleme bujónom.
Necháme variť domäkka. Po uvarení poriadne rozmixujeme. Vrátime na sporák.
Dáme smotanu ( ja som dala smotanu na varenie), mlieko. Necháme zovrieť.
Na záver nastrúhame muškátový oriešok.
Vo vedľajšom hrnčeku som si podusila zopár hráškov na ozdobenie polievky.
Naložíme na tanier, posypeme toastovými krutónmi alebo guličkami.Navrch trochu hrášku.