Najsamlepšia ovocná hrnčeková bublaninka na svete- z jedného vajíčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky*1hrnček kryštálového cukru*1,5 hrnčeka mlieka*1dl oleja*1 vajíčko*Zlatý klas*1 prášok do pečiva*vanilínový cukor*ľubovoľné ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Naj bublaninka vhodná hlavne na letné mesiace, keď sa obávame aby nám niečo "neskyslo". Tento recept som našla medzi starými receptami pred niekoľkými rokmi. Mám ho od ockovej asi 82 ročnej tety.Tentokrát bublaninka vyrástla až na 4,5 centimetra.

V jednej mise zmiešame všetko "čo sa sype" , v druhej všetko čo sa leje + vajíčko. Potom zmiešame obsah oboch mís a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
Na cesto poukladáme ovocie - použila som marhule a černice- a pečieme pri teplote 180-200°C...
... až kým nebude koláčik takto pekne ružovučký. Pokrájame a môžeme sa pustiť.......Do papkania!