Cheesecake s jablkami...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g maslových sušienok, 125g masla /alebo Hery/ ♠♠♠♠♠ KRÉM: 500g tvarohu /alebo 250g tvarohu a 250g Lučiny/, 2 kyslé smotany /spolu 400g/, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový struk /môže sa nahradiť 2-3 ČL vanilkovej esencie/ , šťava a kôra z 1/2 citróna, 150g práškového cukru, 5 vajec ♠♠♠♠♠ NAVRCH: 4 ks kyselkavých jabĺk, 25 g kryštálového cukru /ja som dala trstinový/, 50 ml jablkového džúsu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si pripravíme jablká, ktoré pôjdu na povrch...jablká očistíme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké mesiačiky, dáme do kastrólika, zasypeme cukrom, zalejeme džúsom a dáme prikryté dusiť. Od bodu varu si ich necháme podusiť ešte 5 minút. Potom jablká necháme v kastróliku vychladnúť.

♠♠♠♠♠

Potom si pripravíme sušienky...roztlačíme ich a zmiešame so zmäknutým maslom alebo Herou. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy /ja som mala len 22 cm, postačila, ale väčšia by bola lepšia/. Nalejeme krém a dáme piecť na 170°C na 20 minút. Navrch naukladáme mesiačiky z jabĺk, zalejeme šťavou, ktorú jablká pustili a ešte necháme piecť 45 minút. Upečený cheesecake necháme ešte 1 hodinu v teplej rúre s pootvorenými dvierkami. Potom ho necháme vychladnúť a na pár hodín dáme ešte do chladničky.

♠♠♠♠♠

KRÉM: Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do misy si dáme práškový cukor, žĺtky, dreň s vanilkového struku /alebo vanilkovú arómu/, kôru z citróna - vyšľaháme do penista a potom pridáme tvaroh /alebo tvaroh a Lučinu/, kyslú smotanu,puding, šťavu z citróna a znovu vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.