Tvarohovo-citrónová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200g hladkej múky, 1 vajíčko, 150g masla, 60g prášk.cukru\r\nPlnka: 2 vajíčka, 60g masla, 1 citrón, 100g prášk.cukru, 400g tvarohu-jemného/ jemne hrudkový, 200ml smotany na šľahanie, 2 balíky vanilkového pudingu

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky ingrediencie na cesto dáme do misky a vypracujeme rukou a dáme do chladničky na hodinu. Potom z neho vyvaľkáme kruh o veľkosti formy a vystelieme ním našu formu. Spodok popicháme vidličkou, dáme na cesto papier na pečenie a zasypeme hrachom, bôbom, hocičo čím zaťažíme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C 20 minút. Po uplynutí času formu vyberieme a odstránime hrach, bôb aj papier. Na plnku rozdelíme vajíčka, citrón umyjeme a postrúhame kôru a vytlačíme šťavu z neho. K mäkkému maslu pridáme cukor, žĺtka a mixérom vymiešame. Pridáme tvaroh, smotanu na šľahanie, pudingový prášok, citrónovú kôru a šťavu. Bielka vyšľaháme a pridáme k hmote, premiešame. Celú masu nalejeme na cesto a dáme piecť na 40 min pri 160°C. Po vychladnutí ozdobíme a vychutnávame si tú božskú chuť.

Už hotová upečená tortička.
Celkový vzhľad po upečení.
... a môžme si ju naaranžovať plátkom z citróna.