Fajné rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 ks vajcia 240 g cukor kryštál 240 g múka polohrubá 4-5 PL horúca voda 1 ks prášok do pečiva plnka: 700 ml mlieko 2 ks zlatý klas - krémový prášok 1 kopcová PL múka hladká 3 ks žĺtky 250 gHera 200 gcukor práškový 2 ks smotana na šľahanie 2 ks cukor vanilkový džem marhuľový na rozvar (sirup): 200 ml voda 200 g cukor kryštál 1 PL kakaový prášok 1 KL káva instantná rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame žĺtky s cukrom a horúcou vodou, vyšľaháme z bielkov sneh, obe hmoty spojíme a vmiešame múku s PDP. Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a upečieme 2 korpusy. Po upečení stiahneme papier a necháme celkom vychladnúť.

Z vody, kryštálového cukru, kakaového prášku a instantnej kávy uvaríme rozvar a necháme vychladnúť. Do studeného môžme (ale aj nemusíme) pridať 1 dl rumu.

prvý plát natrieme marhuľovým džemom, druhý polievame vychladnutým rozvarom ...

Oba pláty uložíme na seba.

V kastróliku zmiešame múku, zlatý klas a žĺtky, zalejeme mliekom a za stáleho miešania nad parou uvaríme hustú kašu. Taktiež za stáleho miešania necháme vychladnúť (aby sa nám neurobila kôra). Heru vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne zašľahávame žĺtkovú hmotu. Spolu dobre našľaháme a natrieme na korpusy.

Z dvoch šľahačkových smotán a dvoch vanilkových cukrov ušľaháme pevnú šľahačku a navrstvíme na vrch. Môžeme poliať bielou čokoládovou polevou ... Ja som iba poprášila kakaovým práškom ... čokoláda nebola :)

Prajem vám dobrú chuť ... :)