Sýpany jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hladká múka: 2 hrnček Múka hrubá: 2 hrnček Cukor práškový: 2 hrnček Cukor vanilkový: 1 vrecúško Kypriaci prášok do pečiva : 1 vrecúško Jablká lúpané: 2 kg Hera: 1 ks

POSTUP PŘÍPRAVY

Používam 3 dl pohár
V mise si zmiešame hladkú múku, hrubú múku -ja niekedy dávam detskú krupicu, prášk. a vanil.cukor, prášok do pečiva.
Porajbeme si jablká. Uvádzam 2 kg, možno bude stačiť menej. Ja to dávam od oka, záleží, aké sú jablká veľké a hlavne koľko šťavy pustia, lebo inak by bol koláč suchý. Takže niekedy sa mi stane, že ich ešte musím dorajbať, aby som mala pokrytý celý plech!!
Plech si vymastíme palmarínom a vysypeme strúhankou. Na pekáč rovnomerne vysypemwe 2 poháre zmesi-múka, cukor....na túto zmes nahusto poukladať 1/2 porajbaných jabĺčok, ktoré nežmýkajte! Na jabĺčka opäť 2 poháre zmesi - múka...a zasypať zvyšnými jabĺčkami - musia pokryť celý plech, všetkú múku a zasypeme 2 pohármi zmesi - múka...takže : 2 poháre zmesi + 1/2 jabĺk + 2 poháre zmesi + jablká + 2 poháre zmesi.
Všetko toto zasypeme postrúhanou Herou a dáme piecť. Výsledok vidíte na foto:-) Pokiaľ nebudete šetriť jablčkami, koláčik bude šťavnatý a každým dňom viac a viac. Je naozaj dobrý, možno pre niekoho bude trochu viac sladký.