Potrava v medicíne : 20 prírodných zabijakov bolesti v kuchyni.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dievčence,dostala som to mailom,niekto má rád prírodné rady,tak si možno niečo vyberiete!!!!!

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Nezabudnite pri bolesti svalov na zázvor.

Keď dánski výskumníci sa pýtali ubolených ľudí na ich diétu so zázvorom takmer 63 percent udávalo uľahčenie svalovej bolesti a kĺbov, opuchlín a stuhnutosti do 2 mesiacov. Experti veria, že zložky obsiahnuté v zázvore zamedzujú vytváraniu hormónov prenášajúcich bolesť.
Štúdia odporúča dávkovanie: Pridajte aspoň 1 PL sušeného zázvoru, alebo 2 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru do jedla denne.

2. Ošetrujte bolenie zubov klinčekmi.

Bolia vás zuby a nemôžete ísť k zubárovi? Jemne hryzenie klinčeka môže uľahčiť bolesť a zápal ďasna až na 2 hod, hovoria výskumníci. Experti poukazujú na prírodné látky obsiahnuté v klinčekoch /eugenol/ silné prírodné anestetikum.
Ako bonus – ¼ ČL prášku z klinčekov v jedle denne môže tiež ochraňovať váš systém. Hovoria, že tento jednoduchý úkon pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi, znižovať produkciu cholesterol už do troch týždňov.

3. Liečte pálenie záhy jablčným octom

Popíjate pred každým jedlom z roztoku pripraveného zmiešaním 1 PL jablčného octu s 8 uncami vody a experti hovoria, že to môže znížiť bolestivý záchvat pálenia záhy menej než 24 hod. Jablčný ocot je bohatý na kyselinu jablčnú a kyselinu vinnú, silné tráviace kyseliny, ktoré urýchlia rozklad tukov a bielkovín atak sa váš žalúdok rýchlo vyprázdni.

4. Bolesť v uchu – ucha odstráňte cesnakom.

Bolestivá infekcia ucha privádza veľa ľudí k doktorovi každý deň. Použite rýchlu pomoc , kvapnite si 2 kvapky teplého cesnakového oleja do vášho ucha 2x denne po dobu 5 dní.. Tento jednoduchý úkon môže odstrániť infekciu rýchlejšie ako predpísanie liekov. Vedci hovoria, že látky nachádzajúce sa v cesnaku sú prírodne toxické na tucet rôznych baktérií spôsobujúcich zápaly.

5. Zažeňte spojenú bolesť kĺbu a bolesti hlavy višňami.

Posledné štúdie ukázali že najmenej jedna zo štyroch žien trpí artritídou, lámkou chronickou bolesťou hlavy. Ak ste jednou z nich , miska višní /čerešní/ denne môže uľahčiť vašu bolesť, bez poškodenia žalúdka , čo často spúšťa užívanie tabletiek. Vedci tvrdia, že látka ktorá vytvára nádhernú červenú farbu višní má anti – zápalovú vlastnosť 10x silnejšiu než ibuprofén a aspirín. Pomáha znižovať účinok enzýmov ktoré sú zdrojom zápalov, a tak môže predchádzať, tak isto aj liečiť rôzne druhy bolestí.
Odporúčanie: zoberte 20 višní /čerstvé, mrazené alebo sušené/ denne, robte tak denne až kým bolesť nezmizne.

6. Bojujte proti bolesti žalúdka rybami.

Pokazený žalúdok, pocit podráždených vnútorností, zápalové choroby čriev ..... ak vaše brucho sa stále zdá podráždené, vyskúšajte žuvanie – konzumáciu 18 uncí / 56 g/ ryby týždenne pre uľahčenie vašich problémov. Opakované štúdie ukázali že mastné kyseliny nachádzajúce sa v rybách môžu dokázateľne znižovať črevné zápaly, kŕče a bolesti brucha, v niektorých prípadoch pomáhajú ako predpisované lieky. Tieto kyseliny sú silné prírodné ,
bez vedľajších účinkov, protizápalové , takže môžu dramaticky vstupovať a zlepšovať proces zažívacieho traktu. Pre lepší výsledok hľadajte tučnejšie ryby ako : losos, sardinky, tuniak, makrela a haringy.

7. Predchádzajte problémom pri menštruácii s jogurtom.

Takmer 80 % žien bojuje s príznakmi menštruácie a ich nekomfortnými symptómami . Je to dôsledok citlivosti ich nervového systému na výkyvy hladiny estrogénu a progesterónu , čo sa prejavuje prirodzene každý mesiac. Ale konzumáciou 2 šálok jogurtu denne môže znížiť tieto symptómy o 48%, hovoria vedci. Jogurt je bohatý na vápnik a minerály ktoré ukľudňuju nervový systém, predchádzajú bolestivým symptómom, dokonca aj keď sú zvýšené hormóny, tvrdí gynekologička z Yale.

8. Potlačte bolesť s kurkumou.

Štúdie ukazujú, že kurkuma , populárne východoindické korenie, je v skutočnosti 3x účinnejšie v uľahčení od bolesti ako aspirín alebo ibuprofén, a môže uľahčiť chronickú bolesť u 50% ľudí bojujúcich s artritídou podľa výskumu. Je to preto, že aktívna zložka kurkumy – kurkumín prirodzene znižuje enzým ktorý rozviruje zdroj bolesti – vyvolávajúcich hormónov , vysvetľuje výživový expert – autor knihy Liečenie diabetu.
Štúdia odporúča dávky: ¼ ČL tohto korenia denne pri príprave ryže, hydiny, mäsa alebo zeleninového jedla.

9. Zápal maternice liečte ovsom.

Príznaky ukľudňujucej bolesti maternice môže mať miska ovsenej stravy denne. Problémy s maternicou sa objavujú keď niekoľko buniek sa oddelí od maternice rastie mimo nej. Experti tvrdia, že táto migrácia buniek sa môže zmeniť na vážne problémy s menštruáciou. , spôsobujúce taký silný zápal že spôsobia také silné stihnutie počas periódy a bolesti trvajúce celé dlhé mesiace. Našťastie, vedci sa vyjadrujú v prospech diéty s ovsom, ktorá môže pomôcť zredukovať bolesti až u 60% žien do 6 mesiacov. To je preto, že ovos neobsahuje gluten , proteín, ktorý u veľa žien vyvoláva zápaly, robí problémy pri donosení plodu.

10. Zmiernite bolesť nôh soľou.

Experti tvrdia že najmenej 6 miliónov Američanov trpí bolesťami pri zarastaní nechtov každý rok. Pravidelné máčanie zarastajúcich nechtov v teplej slanej vode môže liečiť túto bolestivú infekciu do 4 dní, hovoria vedci. Slaný roztok prírodne odstraňuje zápal a má anti – bakteriálny účinok, takže rýchlo ničí baktérie ktoré spôsobujú opúchanie a bolesť. Stačí zmiešať 1 ČL soli na každú šálku vody , zohriať na teplotu ktorú vydržíme, potom po dobu 20 minút máčať nohu 2x denne, až pokiaľ infekcia neustúpi.

11. Predchádzajte zažívacím problémom s ananásom.

Máte plynatosť? Jedna šálka čerstvého ananásu denne môže znížiť bolesť nafukovaním do 72 hodín podľa expertov. To je preto, že ananás je plný - obsahuje proteolytické enzýmy a tráviace kyseliny, ktoré rýchlo pomáhajú znížiť obsah bolesti vyvolávajúcich proteínov v žalúdku a tenkom čreve.

12. Uľahčite bolestiam svalov mentolom.

Trpíte stuhnutím a bolesťami svalov? Úporné ťažkosti môžu pretrvávať mesiace ak nie sú liečené hovorí autor knihy Liečenie prírodnými fyzikálnymi terapiami. Jeho rada: tri krát do týždňa sa ponorte do teplého kúpeľa obsahujúceho 10 kvapiek mentolového oleja. Teplá voda môže relaxovať vaše svaly, mentolový olej upokojí vaše nervy a spolu to môže uľahčiť až o 25% stiahnutie svalov, efektívnejšie ako používane medikamenty, a znížiť frekvenciu recidívy stuhnutia na polovicu.

13. Dajte výživu svalom svojho chrbta v hrozne.

Máte nejaké bolesti chrbta? Hrozno môže priniesť rýchle uzdravenie. Nedávne štúdie predpokladajú, že jedenie vrchovatej šálky hrozna denne môže uzdravovať nepriepustné krvné cievy, signifikantne zlepšovať prúdenie krvi do poškodeného chrbtového tkaniva /často do 3 hodín od potešenia z prvej misky hrozna/. Je to veľmi dobrá správa, pretože vaša chrbtica a poškodené platničky sú úplne závislé na blízkych krvných cievach , ktoré im prinášajú uzdravujúcu výživu a kyslík. Zlepšovanie prúdenia krvi je základnou požiadavkou v liečení poškodeného chrbtového tkaniva .

14.Odstránte bolesť pitím vody.

Ak vaše nohy, kolená alebo chrbát sú bolestivé, odborníci hovoria, začnite liečenie pitím vody denne v množstve 8 pohárov. Prečo? Experti tvrdia, že voda rozpúšťa a pomáha vyplavovať histamín, bolesť spúšťajúcu zložku, produkovaný poškodeným tkanivom. Zároveň voda je kľúčom vo vytváraní stavby chrupavky ktorá izoluje – vytvára pružné prostredie pre konce vašich kostí, maže vaše kĺby a robí mäkké prostredie pre vaše platničky v chrbtici, tvrdí autorka knihy Dobré spôsoby diéty. Keď tieto tkanivá sú dobre zavodnené môžu sa kĺzať /nederú/ okolo seba bez spôsobovania bolesti.
Jedna námietka: buďme opatrní v meraní vody na poháre, zistite aké veľké v skutočnosti sú predtým než začnete popíjanie . Súčasne poháre na džús sú často väčšie ako 12 unci = 37,32 g, z čoho vyplýva, že postačí 5 pohárov na deň pre splnenie vášho zámeru.

15. Liečte problém dutín chrenom obyčajným

Posledné štúdie ukazujú, že dutinové problémy sú na prvom mieste chronických ochorení. A nejde len o upchatie a lícne – tvárové bolesti, tiež to spôsobuje celkové bolenie, pravdepodobne až 6x častejšie. Chren obyčajný je záchrana! Podľa nemeckých výskumníkov toto korenie spôsobujúce slzenie očí prirodzene pridáva na prúdení krvi do medzier dutín , pomáha otvárať a sušiť zanesené dutiny a lieči infekciu rýchlejšie ako spray s látkami znižujúcim prekrvenie. Štúdia odporúča dávkovanie: 1ČL 2x denne /samotný, alebo použitý na sendviči alebo v mäsovej nátierke/ až pokiaľ príznaky neustúpia.

16. Liečte močový mechúr – močové cesty brusnicami

Jedením 1 šálky brusníc denne, či si zvolíte čerstvé, mrazené , alebo vo forme džúsu, môže to znížiť infekciu močových ciest až o 60% podľa výskumníkov . Je to tým, že brusnice sú plné tanínov , rastlinnej zložky ktorá obaľuje baktérie vyvolávajúce problémy v mechúre, takže nedostanú príležitosť - pozíciu vytvárať infekciu.

17. Liečte boľavé ústa medom.

Natrite boľavé miesto – nákazu, sneť nepasterizovaným medom 4x denne až kým poškodenie kože nezmizne , a ono bude zahojené 43% rýchlejšie ako keby ste použili predpísaný krém, hovoria výskumníci z univerzity. Enzýmy surového medu zastavia - odstránia zápal, zničia útočiace vírusy a rýchlo uzdravia poškodené tkanivá, hovoria autori v štúdii.

18. Bojujte proti bolesti pŕs ľanom.

V jednej súčasnej štúdii sa hovorí, že pridanie 3PL pomletého ľanového semiačka k dennej strave uľahčí bolesti v prsiach jednej z troch žien do 12 týždňov. Vedci dôverujú fytoestrogenom v ľane, prírodným zložkám ktoré predchádzajú tomu aby estrogenové tŕne
mohli spôsobovať bolesť v prsiach.
Ďalšia dobrá správa: Nemusíte byť vyučený pekár aby ste pridali tieto zdravé semiačka do vašej stravy. Stačí ak posypete pomletým ľanom ovsenú kašu, jogurt, jablkovú šťavu alebo pridáte ho na zahustenie omáčok.

19. Dajte impulz k liečeniu migrény kávou.

Ste náchylní na migrény? Skúste podporiť váš liek kávou. Vedci hovoria, že ak použijete akýkoľvek prostriedok na zníženie bolesti a zapijete ho silnou kávou /12 uncovej šálky – cca 38 ml/ môže to podporiť účinnosť vášho lieku o 40% aj viac. Experti tvrdia, že kofeín má stimulačné účinky v žalúdku na absorbovanie účinných látok proti bolesti rýchlejšie a efektívnejšie.

20. Potlačte kŕče v nohách paradajkovým džúsom.

Najmenej jeden z piatich ľudí bojuje s kŕčmi. Kto je vinník? Nedostatok draslíka, ktorý sa prejavuje, keď tento minerál je vyplavovaný močom, pitím kofeínových nápojov, alebo silným potením počas cvičenia. Ale popíjaním paradajkového džúsu bohatého na draslík / 30 -35 ml/ denne vy môžete nie len urýchliť vaše uzdravenie, ale môžete znížiť riziko bolestivého kŕču a jeho recidívu za menej ako 10 dní, potvrdené výskumom.