Kuracie minútky + zemiakové kroketky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rýchle a na suroviny nenáročné jedlo...Na kuracie minútky: 750g kuracích pŕs, 200g majonézy, 1 bujón /kurací, hubový zeleninový - kto aký má rád/, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej červenej papriky, 1 PL sójovej omáčky, 3 ČL plnotučnej horčice, olej na vysmážanie...

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si pripravíme suroviny na marinádu: do majonézy si rozmrvíme bujón, pridáme horčicu, sójovú omáčku, koreniny a dobre premiešame... Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, nakrájame na rezance a vmiešame do marinády. Necháme marinovať 2 - 3 hodinky v chlade...Potom na troche oleja z každej strany po 2 minúty osmažíme...

Zemiakové kroketky: na cca 30 kúskov potrebujeme - 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 150g zmäknutého masla, 1 ČL soli, 3 vajcia, 4 PL zemiakového škrobu, strúhanka na zahustenie a obaľovanie, olej na vysmážanie...Zemiaky ošúpeme na mäsovom mlynčeku zomelieme, pridáme maslo, vajcia, škrob a soľ a vypracujeme tuhé cesto...pokiaľ je nutné, tak ešte zahustíme strúhankou /stačí pridávať po lyžiciach/. V ruke sformujeme guličku /veľkosť pingpongovej loptičky - pri vysmážaní naberú objem/ a obalíme zľahka v strúhanke. Vysmážame buď v hrnci - treba,aby kroketky boli aspoň do polovice ponorené v horúcom oleji a pomaly smažíme /z každej strany asi 10 minút/ alebo vo fritéze. Potom ich necháme odkvapkať na papierovej utierke. Sú krásne nadýchané a vláčne.