Hruškový koláč s orechami a "polevou"...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 250g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 PL práškového cukru, 120 ml mlieka...♥♥♥ ORECHOVÁ PLNKA: 200g zomletých orechov, 200ml hruškového džúsu...♥♥♥ 2 veľké alebo 3 menšie hrušky ♥♥♥ POLEVA: 120ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 PL hladkej múky...

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si pripravíme cesto: všetky suroviny zmiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy...Koláčovú formu vymastíme a pomocou valčeka prenesieme cesto, ktorým vyložíme aj boky. Rozotrieme orechovú náplň, poukladáme ošúpané a na hrubšie plátky nakrájané hrušky a na 180 °C zapečieme na 15 minút. Potom polejeme polevou a pečieme na 170 °C 45 minút. Necháme vychladnúť a podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom...


♥♥♥


ORECHOVÁ NÁPLŇ: zomleté orechy premiešame s hruškovým džúsom...


♥♥♥

POLEVA: vymiešame smotanu s vanilínovým cukrom a vajcami, nakoniec zamiešame hladkú múku...