♠Tekvicovo mrkvová krémová polievka...♠



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

receptov na tekvicovú krémovú polievku je mnoho, ale mne učaroval práve tento - netradičný...♠♠♠ potrebujeme: 1 červenú cibuľu, asi 300g očistenej tekvice /maslovej alebo hokaido/, 300g očistenej mrkvy, 5 očistených zemiakov, 3 PL kryštálového cukru, asi 50 g oleja /ja dávam olivový a slnečnicový v pomere 1:1/, voda, soľ, 250ml smotany na varenie, 3 PL octu /osvedčil sa mi vínny alebo aj sladový/ ♠♠♠ na vrch zemiakové lupienky /domácej výroby/ alebo nachos /mexické lupienky/

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu a mrkvu si najemno nastrúhame, zemiaky nakrájame na kocky... v hrnci rozpálime olej, zasypeme cukrom, ktorý upálime na karamel. Cibuľu olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky /1/4 alebo 1/8/ a šupneme ku karamelu, chvílľu spolu orestujeme, zasypeme tekvicou, mrkvou, premiešame, zalejeme vodou /len toľko, aby sme zakryli zeleninu/ a zakryté podusíme do mäkka. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme podľa chuti, pridáme ocot a následne smotanu. Podľa potreby doplníme vodou /ja som dala asi 1,5 litra spolu/. Privedieme do varu, odstavíme. Na tanieri podávame so zemiakovými alebo mexickými lupienkami...


♠♠♠


ZEMIAKOVÉ LUPIENKY: zemiaky si očistíme /postačia 3 kúsky/ nastrúhame najemno /ako uhorku na šalát/, nasolíme, necháme postáť. Pomocou papierového obrúsky odstránime prebytočnú tekutinu a rozprestrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C do ružova...


♠♠♠


MEXICKÉ LUPIENKY - NACHOS: http://www.dieta.cz/pin/7e4425260996302cdf2ebec15df4a027/

a so syrovo-paprikovými krutónmi...