Toskánska paradajková polievka s krevetami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 mäsitých paradajok 4 chilli papričky suchá ciabatta alebo iné biele pečivo 2 strúčiky cesnaku lúpané krevety 1 bio pomaranč zeleninový bujón vetvička rozmarínu soľ čierne korenie olivový olej Zdroj: absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto polievka je orgazmus !!!

Surovinky
Najprv si pripravíme krevety: nastrúhame kôru z umytého pomaranča a šťavu vytlačíme. Na troche olivového oleja opražíme krevety z oboch strán. Zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú kôru a nadrobno nasekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať.
Paradajky nakrojíme, sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Odstránime tuhé časti a nakrájame ich na väčšie kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme 2 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a nadrobno nasekané chilli papričky, zbavené kôstok.
Keď cesnak začne rozvoniavať, pridáme nakrájané paradajky. Dochutíme lyžičkou cukru na zvýraznenie paradajkovej chute, zalejeme pol litrom vývaru a necháme pomaly variť asi 10 minút.
Suché biele pečivo v mixéri nahrubo rozsekáme. Pridáme do hrnca a varíme ešte ďalších 10 minút. Nakoniec môžeme prihodiť za hrsť čerstvých lístkov bazalky.
Po dovarení necháme polievku asi hodinu prikrytú odpočívať. Pred podávaním ju môžeme podľa potreby znovu prihriať, dochutiť pár kvapkami olivového oleja a ozdobiť marinovanými pomarančovými krevetami. POLIEVKA HODNÁ AJ NAJLEPŠEJ REŠTIKY :-*