Lahodný kapustový šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 dl pohár sterilizovanej červenej kapusty v sladkokyslom náleve, 3 natvrdo uvarené vajíčka, menšia konzerva hrášku (ja dávam okolo 200 g netto), 1 majolenka /250 ml/, kyslá smotana - stačí ¾ téglika, 20 dkg Liptovskej salámy (alebo chuťovo podobnej) (tenučké kolieska), soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Mamkin vynikajúci kapustový šalát. Rýchly a veľmi chutný. Niekedy ho robila s diétnou salámou, keďže na výber toho veľa nebolo. Dnes si už môžeme vybrať, no najlepší je s Liptovskou salámou, alebo chuťovo podobnou.

tenké kolieska salámy prekrojím na polovicu a nakrájam na rezance
pridám odkvapkanú červenú kapustu /ešte prekrojím širšie kúsky a kapustu prekrojím na polovicu/
...hrášok...
...uvarené vajíčka prekrojiť na kocky /ako na zem. šalát/, trošinku posolím...
pridať majolenku zmiešanú s kyslou smotanou, premiešať a nechať odležať /stačí 2 hodinky/
Hotovo :-) Chutí podobne ako parížsky šalát. A podávame s pečivom. Ja nemusím, keďže je veľmi sýty...
*Dobrú chuť*