Roláda so šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: °°, 4 bielka°°°4 žĺtka°°°80g cukru°°°1 vanilkový cukor°°°1 vanilkový puding Náplň: °°°250ml smotany na šľahanie°°°30g práškového cukru°°°1 stužovač šľahačky /ak potrebujete/

POSTUP PŘÍPRAVY

Poznáte takú??? Áno???? No teda.....fakt, je to tá najjednoduchšia roláda, akú som kedy robila. Ale nejde o plnku, skôr ma zaujalo cesto. Ak ste už piekli cesto, kde ste dávali miesto múky vanilkový puding, OK, zase som v niečom pozadu a tvárim sa, že som vynašla neviem čo :-). Nepoznáte a neskúšali ste takéto cesto? Tak tento recept je pre Vás. Cesto je úžasne voňavučké a vláčne, nepopraskalo, nezlomilo sa a fakt - tak dobré cesto s múkou sa mi ešte nepodarilo.
Puding v ceste nahrádza múku a po upečení sa hneď zroluje spolu s papierom na pečenie, do žiadnej utierky, navlhčenej alebo suchej.

V miske si vyšľaháme žĺtka, cukor a vanilkový cukor.
Ručne vmiešame vanilkový puding, ktorý nám nahrádza múku, poriadne premiešame...
... a zo 4 bielkov a štípky soli dotuha vyšlahaný sneh.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme už do predhriatej rúry piecť na 200°C cca na 8 minút.
Upečené cesto hneď zrolujeme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
vychladnutá roláda, ktorá nemá ani jednu trhlinku, je pružná a nádherne voňavá ...
Vychladnuté cesto som si nechala naďalej na papieri na pečenie, natrela som ho obyčajnou šľahačkovou plnkou, t.j. poriadne som vyšľahala vychladnutú smotanu s cukrom a kto potrebuje aj stužovačom šľahačky a natrela som to na cesto.
...zrolovala som ju, dala vychladiť a posypala práškovým cukrom.
Manžel ochutnal /zjedol skoro celú/ a vyjadril sa, na moje počudovanie - že to bude jeho druhý najobľúbenejší koláčik. Bol z neho unesený a pritom som si myslela, že ho určite nenadchne, keďže ochutnal oveľa lepšie koláče :-).