Malinové muffiny s kyslou smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA 12 KUSOV: maslo a múka na formu, 200 gramov malín ( čerstvé alebo mrazené),120 gramov zmäknutého masla,120 gramov cukru,1 vajce, 300 gramov kyslej smotany, 250 gramov múky, 2 1/2 ČL kypriaceho prášku,1/2 ČL sódy bikarbóny, štipku soli, práškový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180C. Priehlbinky muffinovej formy vymastíme a posypeme múkou alebo do nich vložíme papierové formičky. Čerstvé maliny preberieme, mrazené ovocie trochu rozmrazíme. V mise vymiešame maslo s cukrom dopenista. Potom vmiešame vajce a kyslú smotanu. V druhej mise zmiešame múku s kypriacim práškom, so sódou bikarbónou a štipkou soli. Múčnu zmes nasypeme do maslovej masy a metličkou alebo varechou miešame iba tak dlho, kým všetky prísady nenavlhnú. Priehlbinky muffinovej formy naplníme cestom maximálne do výšky troch štvrtín. Maliny poukladáme na cesto a zľahka ich vtlačíme. Muffiny pečieme na strednej priečke rúry asi 25 minút dozlatohneda. Vyberieme z rúry a dáme asi 5 minút odpočinúť. Muffiny vyklopíme z formy, dáme vychladnúť a zľahka posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :-)