Čučoriedkovo tvarohový koláč...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vyskúšala som zas recept z časopisu a úplne ma očaril, jemný a šťavnatý, plný ovocia - dokonalá kombinácia pre mňa... 400g polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 1/2 kocky droždia /cca 20g/, 200ml vlažného mlieka, 1 vajce, štipka soli....PLNKA: 500g tvarohu /ja som tentoraz použila odtučnený, ale v podstate môže byť akýkoľvek jemný - roztierateľný tvaroh/, 2 PL kyslej smotany, 2 vajcia, 50g zemiakového alebo kukuričného škrobu, 3 balíčky vanilínového cukru, 6 PL krupicového cukru, 350 - 400g čučoriedok /malo by ísť až 500g , ale aj tak ich bolo viac než dosť/.

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Múku vysypeme do misky, do múky si urobíme jamku, do ktorej vyklepneme vajce, pridáme cukor, rozmrvené droždie, štipku soli a zalejeme mliekom. Necháme asi 5 minút prikryté obrúskom droždie napučať a potom vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste 20 minút podkysnúť. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech /ja ho ničím nevysypávam, a neprilepí sa mi cesto/. Rozotrieme plnku, posypeme čučoriedkami a dáme piecť na 180 °C asi 25-30 minút /aby plnka nebola riedka/.




PLNKA: do misky si dáme krupicový a vanilínový cukor, vajcia, rozšľaháme, pridáme tvaroh, kyslú smotanu a premiešame. Nakoniec vmiešame metličkou škrob.