Strúhaný tvarohovo-slivkový koláč s orechovou posýpkou.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Neskutočne dobrý "jesenný koláčik" pre svoju kombináciu chutí...slivky a tvaroh a chrumkavé orechy na vrchu... CESTO: 400g polohrubej múky, 185g masla alebo Hery, 175g práškového cukru, 1 vajíčko, 1 vanilínový cukor, 1/2 balíčka kypriaceho prášku..... PLNKA: 500g tvarohu, 175 g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 3 vajíčka, asi 1 kg sliviek..... MRVENIČKA: 65 g práškového cukru, 50g masla, 200g nahrubo nasekaných orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si zamiesime cesto, všetky suroviny zmiesime a dáme na 60 minút do chladničky...potom si ho nahrubo nastrúhame na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne rukou "rozhrabneme", aby sme pokryli celú plochu plechu, vylejeme plnku, ktorú sme si pripravili, kým sa cesto chladilo a nahusto naukladáme umyté a odkôstkované slivky. Nakoniec si rukou na povrch rozmrvíme mrveničku a dáme piecť na 180 °C, 50 minút. Po vychladnutí nakrájame a degustujeme...u nás mizne rýchlosťou blesku.





PLNKA: v jednej miske si vymiešame tvaroh s cukrom a vajíčkami, pridáme Zlatý klas a znovu premiešame....





MRVENIČKA: netradičná, ale nesmierne chutná... všetko spolu zmiešame /trochu sa lepí na ruky, ale dá sa to zvládnuť/...