Domáce bosniačiky zo zemiakového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody, lyžička soli

POSTUP PŘÍPRAVY

z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb............................................
jedna šikulka na českom MMB upravila tento recept aj pre pekáreň a to..........
... RECEPT PRO PEKARNU -250ml mleka, vice mouky-tak 550-600g,1 majolka (100ml).....ostatni jako vy....teda este 3-4 zemiaky, trocha cukru, lyzicka soli a dava balicek suseneho drozdia - tak skuste aj takuto variantu

do misy dame muku, postruhane varene, vychladnute zemiaky, najlepsie z predosleho dna a zalejeme kvaskom, ktory si urobime tak, ze v salke teplej vody rozmiesame drozdie a lyzicku kr.cukru a nalejeme hned do jamky v strede a nechame napucat, ako je na obrazku, asi 10 minut
ked nam kvasok tosku nakysne pridame sol, vymiesime cesto a nechame nakysnut, mozme pridat aj mletu rascu alebo susenu bazalku
cesto potom dame na dosku, urobime valcek a krajame na kusky
bosniaky dame na mukou posypany plech reznou stranou a zvrchu zo trikrat sikmo postlacame nozom
upecieme rychlo, aby neboli suche, asi 12minut na 250 stupnov do ruzova, upecene oprasime od muky, ja som to s nou kapanek prehnala, az tolko jej nemusi byt na plechu, a nechame vychladnut
su krasne vonave a dobrunke