Cheescake s ovocím...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g celozrnných sušienok /ale môžu byť aj obyčajné napr. Marína kekse/, 70g masla...NÁPLŇ: 250g nízkotučného tvarohu, 200g neochutenej smotanovej nátierky /alebo syru Ricotta/, 200g kyslej smotany, 180g kryštálového cukru, 3 vajcia, 50g hladkej múky...NAVRCH: 300g čerstvého ovocia + 100ml sirupu + 200ml vody alebo 1 /7dl/ kompót, 1 Zlatý klas

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si sušienky podrvíme - dáme ich do sáčka, ktorý uzavrieme, a pobucháme po nich buď tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto. Pomrvené sušienky si zalejeme rozpusteným maslom a premiešame. Tortovú formu vymažeme a pomocou lyžice pripravené sušienky natlačíme na dno aj po stranách do výšky cca 3-5 cm.





Potom si pripravíme náplň: V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme tvaroh, smotanovú nátierku /alebo Ricottu/, kyslú smotanu a vyšľaháme. Nakoniec všľaháme hladkú múku. Náplň nalejeme na pripravenú sušienkovú zmes a pečieme 1 hodinu na 170 °C. Stred má byť mäkký a vláčny, okraje nahnedlé a tuhé. Potom koláč necháme odpočívať ešte 1 hodinu v zavretej rúre.





Keď cheesecake trochu ochladne navrstvíme naň ovocnú plnku...Koláč necháme riadne vychladnúť, najlepšie na pár hodín v chladničke a potom dáme dolu obruč z tortovej formy a presunieme ho na taniere.




Ovocná plnka: Ak použijeme kompótové ovocie, tak ho spolu so šťavou vlejeme do kastrólika, časť šťavy odoberieme a vmiešame k nej Zlatý klas. Ovocie v kastróliku zahrejeme, vlejeme k nemu šťavu so Zlatým klasom a prevaríme. Necháme trochu ochladnúť a vrstvíme na koláč. Ak použijem čerstvé ovocie /ako ja, tentoraz boli v chladničke ríbezle, čučoriedky a z náplne do torty mi zostali višne/, tak si namiesto šťavy zmiešame vodu s vhodným sirupom /záleží aký máme radi, mne teraz vyhovoval čučoriedkový/ a postupujeme rovnako ako pri kompótovanom ovocí.