výborná jednoduchá čokoládova torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 175 g múky ,20 g kakaa, 5 ml sódy bikarbóny, 150 g práškového cukru, 2 veľké vajcia, 150 ml oleja, 150 ml polotučného mlieka, 5 ml vanilkovej arómy (nemusí byť) POLEVA: 50 g práškového cukru, 25 g horkej čokolády, 30 ml polotučného mlieka, 30 ml nízkotučného bieleho jogurtu, 100 g malín na dekoráciu, džem na potretie poďľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo veľkej misi ručne zmiešame múku, kakao a sódu bikarbónu a vmiešame cukor. V odmerke odmeriame olej a mlieko, potom pridáme vajcia a vanilku. Šľaháme vidličkou, kým sa zmes nespojí. Tekuté prísady vylejeme na tie suché a dobre premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú máme vystlatú papierom na pečenie a pečieme 25-30 minút na 180 stupňov, kým nebude cesto pružné na dotyk. Tortu necháme trochu vychladnúť vo forme, potom ju vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutú tortu prerežieme a natrieme ľubovolným džem ( ja som použila marhuľový). Urobíme si polevu. Do malého hrnca vložíme všetky prísady. Potom pomaly prihrievame za neustáleho miešania, len kým nezačne zmes vrieť. Za neustáleho miešania varíme ďalšie 2 minúty. Povrch torty ozdobíme malinami. Necháme stuhnúť a môžeme si pochútnávať na fantastickej torte, ktorú zvládnu upiecť aj začiatočníci. Dobrú chuť :)