Banánový chlebík s černicami...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g masla, 175g kryštálového cukru, 2 vajcia, 225g hladkej múky, 1 Čl kypriaceho prášku, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého zázvoru /alebo 1 Čl nastrúhaného čerstvého zázvoru/, 1 banán /ak sú menšie tak dva/, 175g černíc, 30 ml mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Formu na biskupský chlebík si vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajcia a znova vyšľaháme. Múku zmiešame s kypriacom práškom, mletou škoricou a mletým zázvorom /ak použijeme čerstvý, tak ho nepridávame/ a primiešame k vaječnej zmesi. Banán ošúpeme, pomliaždime vidličkou, čerstvý zázvor /ak použijeme tento/ ošúpeme, najemno nastrúhame a primiešame k banánu, spolu s mliekom zamiešame do cesta, nakoniec zľahka vmiešame černice. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme prvých 40 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na 150 °C a ešte 20 minút necháme piecť. Po vychladnutí vyklopíme a buď posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládou.