Sviečková na smotane s pomarančom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

falošná hovädzia sviečková 1kg, mrkva 900g, petržlen 600g, zeler 400g, pomaranč 1ks, sladká smotana 250ml, horčica 1PL, čierne korenie celé 5guličiek, bravčová masť, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Už som videla viacero receptov na sviečkovú na smotane, prikladám tú moju, trošku ozvláštnenú :)

Ja variem v tlakovom hrnci ,takže tak budem písať aj postup.

Na rozpustenej bravčovej masti si rýchlo osmahnem kus falošnej sviečkovice v celku. Keď sa mäsko zatiahne zalejem 1l vody a nechám v tlakovom hrnci "pišťať" jednu hodinku.

Medzitým si očistím a nadrobno nakrájam mrkvu, petržlen a zeler. Keď mám mäso hotové, prehodím ho do druhého hrnca aj s vodou, v ktorej sa dusilo. V tlakovom hrci si rozpustím maslo, pridám nakrájanú zeleninku, trošku orestujem aby sa uvoľnili vône a chute. Zalejem vodou z uvarenej sviečkovice. Pridám soľ, korenie, a korenie v celku (to si dávam do čajového sitka aby som ho potom nemusela loviť). V tlakovom hrnci nechám opäť "pišťať" tak 5 minút (zelenine to stačí). Následne pomixujem zeleninu tyčovým mixérom a dám späť na sporák. Pridám sladkú smotanu, lyžicu horčice a odšťavený jeden pomaranč a nechám prejsť varom.

Medzitým mäso vychladne a dá sa pekne krájať. Môžete ho vrátiť späť do omáčky, ja ho však nechávam zvlášť.

Dobú chuť! :)

Vo finale