Tuniakové fašírky - sú výborné aj finančne nenáročné



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 konzerva tuniaka no vlastnej šťave alebo oleji /cca 180 g/, 3 stredne veľké zemiaky, 2 vajíčka, 1 pohár ovsených vločiek, 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, MČK, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky v šuoke uvaríme v osolenej voede, uvarené ošúpeme a pretlačíme cez lis. Pridáme tuniaka, vajíčka, ovsené vločky, štipku ml. čier. korenia , prelisovaný cesnak a poriadne rozmiešame. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ. Premiešanú hmotu necháme asi 30 minút odstáť /aby vločky zmäkli/. Z hmoty vyformujeme fašírky a vypražíme ich na oleji. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Ja robím paradajkový: dve paradajky pokrájam na malé kúsky, pridám kúsok pokrájanej cibule, ochutím citrónkou, medom a soľou, prilejem dve lyžice vody, osolím a okorením MČK.

Z uvedenej dávky som upiekla 8 kusov stredne veľkých fašíriek a sú naozaj výborné.