Valentínsky koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Veľmi pekný farebný koláčik a tiež ľahký a chutný. Budeme potrebovať: Cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 8 pl oleja, 8 pl vody, 1 2/3 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 pl kakaa Puding: 4 hrnčeky mlieka, 2 pudingové prášky- jahoda/malina, 6 čl kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor Poleva: 3-4 tégliky kyslej smotany, 2-3 pl práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Do rozšľahaných bielkov postupne pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridáme žĺtky, olej, vodu a múku spolu s práškom do pečiva. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme 2/3 cesta. Do zvyšnej tretiny primiešame kakao a pomaly ho nerovnomerne rozvrstvíme na svetlé cesto. Nakoniec lyžicou rovnomerne rozložíme do cesta uvarený, vychladnutý puding a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry.
Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou z pochúťkovej smotany.
Necháme ho dobre vychladnúť, aby zákusok so zapečeným pudingom stuhol a aby sme z neho mohli formičkami vykrajovať srdiečka alebo ho môžeme pokrájať na úhľadné kocky.