Tvarohovo - pudingové rezy s ovocím
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 balenia BB keksov, PLNKA - 0,5 l mlieka, 20g práškovej želatíny, 500g jemného tvarohu, 3 PL kryštálového cukru, 2 ks puding pravá vanilka dr. Oetker, 0,7 dl broskyňový kompót, cca 200g čerstvých čučoriedok, POLEVA - 1 ks extra silné želé dr. Oetker, šťava z polovice citróna
POSTUP PŘÍPRAVY
V lete u nás idú hlavne nepečené dezerty s ovocím.
Postup v obrázkoch...
|
Želatínu zalejeme nálevom z broskýň a necháme napučať. |
|
V mlieku si rozmiešame pudingové prášky a spolu s cukrom (podľa chuti) uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme napučanú želatínu a rozmiešame, kým sa neroztopí. |
|
Potom priemiešame tvaroh. |
|
A nakoniec podľa chuti ovocie, zavárala som broskyne, jeden pohár tiekol, tak som ho otvorila a pokrájala na malé kúsky + čučoriedky (nechala som aj na dozdobenie dezertu) priamo z Liptova. Ovocie si môžete dať podľa chuti. |
|
Plech vyložíme keksami, nalejeme pudingovo-tvarohovú zmes s ovocím a dáme do chladu, kým si pripravíme želé podľa návodu, pridávam do neho aj šťavu z polovice citróna. Na vrch nasypeme čučoriedky a zalejeme nie príliš horúcim želé. Dáme stuhnúť na cca 4 hodiny. |
|
Hotové pokrájame a ... |
|
... môžeme ochutnávať, dobrú chuť!☺ |