Citróny nakladané v soli ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

citróny * morská soľ * celé korenie * pár bobkových listov *

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko v obrázkovom postupe........ Citróny naložené v soli a vo vlastnej šťave sa používajú na ochutenie kuskusu, alebo sa pridávajú do jedál z kuraciny .Používa sa iba kôra, ktorá sa pred použitím musí zbaviť soli. pod studenou vodou.

1. Pripravíme si citróny, ktoré dôkladne umyjeme. Najlepšie sú chemicky neošetrené.
2. Citróny rarežeme do kríža, ale nedokrojíme. Musia zostať v celku. Opatrne naplníme soľou.
3. Vložíme do skleneného pohára, Vytlačíme na ne šťavu, aby citróny boli ponorené. Vhodíme pár bobkových listov , celé korenie a do medzierok soľ. Pohár uzavrieme a odložíme na chladné miesto. Obsah je mútny, ale postupne sa začne čistiť. Trvá to asi 4 týždne. To už je znamenie, že máme hotovo. Na konci priložím foto a budem hľadať recepty, kde sa dajú ešte využiť.