Zapekané voňavé bravčové karé ... s bylinkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

... tento recept kedysi veľmi. veľmi dávno uverejnil nejaký časopis ako recept Marcely Leiferovej ... výsledok je krásne voňavý a veľmi chutný ................... potrebujeme : cca 1,5 kg bravčové karé (prípadne pekná krkovička), soľ, korenie, 1 - 2 kyslé smotany, zmes sušených byliniek podľa chuti (ja používam zmes oregana, tymiánu, provensálskeho korenia, korenia na pizzu a bazalky), olej, múka, sladká paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

... viď obrázkový postup

pripravíme si suroviny - bravčové karé (krkovičku, panenku, ...), údený syr (cca 100 - 150 g), kyslú smotanu (1-2 kusy podľa množstva a chuti), bylinky podľa chutí (ja som dala zmes oregana, provensálskych byliniek, korenia na pizzu - alebo čo mám aktuálne doma), soľ, korenie, hladkú muku a červenú mletú papriku na obalenie mäska a olej na vysmážanie (zabudla som pridať k surovinám na foto)
... mäsko osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi hladkej múky a mletej červenej papriky ... vysmažíme na rozpálenom oleji a preložíme do pekáča, ktorý sme pomastili olejom alebo vyložili papierom na pečenie - polejeme výpekom čo nám zostal z vyprážania
... zmiešame kyslú smotanu a bylinky ... môžeme jemne prisoliť
... takto vyzerá smotanovo-bylinková zmes
... tu máme mäsko v pekáči
... na mäsko dáme nahrubo strúhaný údený syr
... smotanovo-bylinkovú zmes ... a šupneme do rúry vyhriatej cca na 180 - 190°C ... pečieme cca 45 - 50 minút, pokiaľ nie je vrch do ružova upečený
...medzitým si očistíme a pokrájame zemiaky, a dáme ich variť do osolenej vody ... po uvarení scedíme, pridáme soľ, maslo a trocha mlieka a urobíme zemiakovú kašu alebo ich len vareškou premiešame
... tu máme upečené mäsko - ja som ho mala v rúre o minútku-dve dlhšie ako bolo treba, ale na chuti mu to neubralo :-)
... naservírujeme a vychutnávame túto úžasnú kombináciu chutí ... dobrú chuť