Zapekané kuracie stehná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

... toto bol môj prvý recept, ktorý som ako začínajúca kuchárka skúšala ... a dodnes patrí medzi moje najobľúbenejšie ... tá chuť zapečenej šunky, syra a smotany s horčicou je jednoducho úúúžasná ......... potrebujeme : kuracie stehná podľa počtu hladošov (aj s kožou), šunka - toľko plátkov koľko je stehien, plátkový syr (podľa počtu stehien), hladká múka, sladká paprika, kyslá smotana, plnotučná horčica (prípadne dijonská), soľ, korenie, olej, papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1/ stehná umyjeme, osolíme a obalíme v zmesi hladkej múky a sladkej papriky - vypražíme na oleji, aby sa
mäsko zatiahlo
2/ kým sa mäsko opeká zmiešame kyslú smotanu s horčicou (cca 1-2 ČL horčice na kelímok smotany, alebo
podľa chuti), dochutíme soľou a korením, príp. vegetou
3/ opečené stehná preložíme so zapekacej misy (na plech) vystlaný papierom na pečenie
4/ na každé stehno položíme plátok šunky, plátok syra a celé to natrieme zmesou smotany a horčice
5/ pečieme odkryté vo vyhriatej rúre (190-200°C) cca 45 minút - pokiaľ sa smotana nezapečie do ružova
6/ príloha - mne sa najviac hodí ryža - ale každý podľa svoje chuti

kuracie stehienka (tentoraz som použila horné) umyjeme, očistíme od zbytočného tuku a osolíme z oboch strán
... obalíme v zmesi hladkej múky zmiešanej so sladkou paprikou a vypražíme z oboch strán aby sa mäsko zatiahlo
uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie (zachytí nám šťavu a uľahčí umývanie)
... na každý kúsok vypraženého mäska položíme plátok šunky
... plátok syra (ja som tentoraz nemala plátkový syr, tak som nakrájala pásiky z váženého syra)
... v miske si zmiešame kyslú smotanu a horčicu (1 kyslá smotana + horčica podľa chuti) ... čím viac horčic tým výraznejšia chuť
... zmiešanú zmes nanesieme na mäsko
... šupneme do vyhriatej rúry na 190-200°C a pečieme cca 40 minút - pokiaľ nie je vrch zapečený do zlatista ... a potom už len vychutnávame a zalizujeme sa