Zdravá výborná maková torta bez múky a bez kypriaceho prášku bezlepková a bez mlieka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

170 g mletého maku, 6 vajec, trocha fruktozy alebo hnedého cukru 1 - 2 balíčky mrazeného lesného ovocia, želatína na poliatie ovocia, fruktoza

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľaháme z bielkov sneh, zmiešame žltky s makom a cukrom. Potom do maku zľahka lyžicou zapracujeme sneh z biekov. Dáme do tortovej formy a upečieme cca pol hodinky na 150 st.

Keď korpus vychladne, vložíme ho opäť do tortovej formy a vrstvíme naň rozmrazené ovocie.

Želatínu zmiešame s 2 lyžicami fruktozy, uvaríme 1 min podľa návodu /nie želatínu, ktorá ide do krémov, ale želatínu len na vrch torty/. Keď trocha vychladne, tak ešte vlažnou želatinou polejeme ovocie.

Môžte i tak spraviť, že 1 balíček ovocia rozmixujete, osladíte fruktozou, nalejete na tortu. Na to dáme ovocie nepomixovanú /2. balíček/ a to všetko zalejete želatínou. Vtedy bude chuť ovocia sladšia.

Torta je veľmi dobrá pre žalúdok, neprejete sa jej, keďže je bez múky.

Namiesto lesného ovocia, môžte použiť čerešne.

Celá torta.