Mandľovo-kokosové brownies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 g nesladenej čokolády nasekanej (môžeme prípadne použiť 1/2 šálky kakaového prášku) 1/2 šálky kokosového oleja (resp. nesolené maslo) 2 veľké vajcia izbovej teploty 1 šálka kryštálového cukru 1 lyžička vanilkového cukru 1/4 lyžičky soli 1/4 šálky kokosovej múčky (pripadne sa môže nahradiť 1/4 šálky univerzálnej múka) 1/2 šálky sladeného kokosu 1/3 šálky opekané a posekané mandle. pouzivam salku Nescafe malu 250ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Predhrejte rúru na 200°C. Pripravíme si plech cca 20x20 cm s papierom na pecenie. Roztopíme čokoládu a olej nad parou na miernom ohni. Zložíme zo šporáka, a stále miešame až do vychladnutia. Pridávame vajcia postupne jedno po druhom, potom pridáme cukor, vanilku, soľ a múky. Rozotrieme polovicu cesta v plech. Posypeme posekanými mandľami, potom sladeným kokosom. Opatrne to pritlačme a rozotrime druhu polovicu cesta. vylejeme na plech.

(robila som z kokosovej muky)
(ja som kokos dostredu kolaca vynechala, orechy som dala do cesta a vyliala cele na plech)

Pečieme 20-25 minút, kým špáradlo vpichnuté do stredu cesta je suché. Koláč nechám vychladnúť niekoľko hodín a pokrájať na požadovanú veľkosť. Môžeme si urobiť pralinky tým, že ich pokrájame na menšie kúsky, polejeme čokoládou a ozdobíme mandľami.

pokrajane mozu ist do chladnicky, inak su po vybrati take tuhe, ze by sa nedali dobre krajat. jest sa v pohode daju, aj take zachladene.
najlepsie su pri izbovej teplote, ked sa cokolada v nich roztecie a su makkucke a riadne cokoladove.
pozor, navykove, som na druhy den piekla dalsi plech, odteraz uz len dvojitu davku :-)