Malinovo jogurtová torta s bielou čokoládou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g malín, 2 smotanové malinové jogurty, 250 ml smotany na šľahanie, 150g bielej čokolády, 2 PL práškovej želatíny, 4 PL horúcej vody... 800ml horúcej vody, 100ml malinového sirupu, 3 PL práškovej želatíny

POSTUP PŘÍPRAVY

recept na korpus - dá sa pripraviť s akýmkoľvek, aký máte obľúbený:





piškótový: 2 vajcia vyšľahať dohusta s 2 PL kryštálového cukru, pridať po 1 PL oleja a vody, prešľahať, nakoniec vmiešať 4 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku - piecť v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 180 °C, 15 min.





Kakaový: to isté ako pri piškótovom, len namiesto 4 PL múky dať 3 PL múky a 1 PL kakaa...





alebo ako ja som urobila Red velvet: 125g hladkej múky, 1 ČL kakaa, 1/4 ČL soli spolu v jednej miske zmiešať...55g zmäknutej Hery + 150g kryštálového cukru + 2 menšie vajíčka spolu vyšľahať v druhej miske...v šálke zmiešať 120 ml cmaru s 1/2 balíčkom červenej potravinárskej farby. Do vaječnej zmesi striedavo vmiešame múčnu zmes a pripravený cmar, nakoniec si v šálke zmiešame 1 ČL sódy bikarbóny a 1 ČL octu, pridáme do cesta a piečieme v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 170 °C, 20 min.




Korpus si necháme v tortovej forme vychladnúť...
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme, postupne primiešame 100g rozpustenej /ale nie horúcej/ bielej čokolády, zľahka vmiešame oba smotanové malinové jogurty...2 PL želatíny vsypeme do 4 PL horúcej vody a necháme rozpustiť, časť pripraveného krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nám nezrazila/ a celú túto zmes vmiešame späť do krému, nakoniec zľahka vmiešame zvyšok nasekanej bielej čokolády. Rozotrieme po tortovom korpuse, ktorý si necháme v tortovej forme /postačí ponechať len tú obruč/. Maliny opláchneme, necháme obschnúť a rovnomerne posypeme po povrchu krému.
Do 800ml horúcej vody, vsypeme 3 PL želatíny a necháme rozpustiť, primiešame malinový sirup, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a zalejeme maliny. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín...

obrázok želatíny, ktorú som použila ja...