baklažán ,kľudne aj cuketa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2- 3ks baklažán , 500 gramová paradajková omáčka, 2ks mozzarella, struhaný syr,najlepšie parmezán,ak neni použijeme iný bazalka, soľ, extra panenského olivového oleja,

POSTUP PŘÍPRAVY

tento recept celkom jednoduchý som si našla na blogu o varení ,namiesto baklažánu sa kľudne može použiť aj cuketa ,vyskušala som s baklažánom v recepte sa píše na 3stredné baklažány,alebo 2 veľké ks

1.baklažán umyť,narezať na plátky ,osoliť , odkvapkať aspon hodinku
2.baklažán z každej strany ugrilovať,alebo opiecť ,ak nemáte gril ,odložiť na teplé miesto
3.paradajková omáčka,ja som použila našu domácu,odporuča sa aj v recepte
omáčka nie moc riedká ,s cibuľou a bazalkou
4.mozzrarellu si nakrájame na plátky
5.Do pekáčika dáme lyžičku par. omáčky na dno, aby sa zabránilo prilepeniu baklažánu počas pečenia
6.Pripravte si struhaný syr
7 a ukladáme v tomto poradí: baklažán, mozzarella, paradajková omáčka a parmezán.
Posledná vrstvA je bohato posypaná syrom .
Piecť na 200 stupňov asi 40-45 minút. ,kým sa vám vytvorí "škrupinka" dozdobíme bazalkou
...
recept jednoduchý,nenáročný,ľahký ,tento postup som si našla na blogu,recept od Pavlíny a pozrela som si aj ostatné ,su v zložení rovnaké ,niektoré skladaju ako lasagne ,tak pridávam aj taku foto
..
mne cesnakovej tam chýbal cesnak,tak som si ho pridala,inak som recept neupravovala,ani by to nebolo už ono :)

viac