Husárske rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravcové mäso podla poctu stravnikov, (my sme mali 1 kg karé) cesnaková pasta, (kto nema, da struciky cesnaku a poriadne mäso posolí) 2 lyžice mletej papriky, mlieko na zaliatie reznov, hladká múka plus mletá paprika na obalovanie, olej na vysmazanie

POSTUP PŘÍPRAVY

.

mäso nakrajame na rezne, poriadne vyklepeme, potrieme cesnakovou pastou z kazdej strany (alebo potrieme rozpucenymi struckami cesnaku a poriadne kazdy rezen posolime), naukladame do nadoby a posypeme mletou paprikou, kto chce stiplave, moze pridat chilli, zalejeme mliekom a dame na noc do chladnicky
na druhy den si pripravime hladku muku zmiesanu so sladkou paprikou a nasledne v nej obalime rezne
vysmazime na panvici
je to jednoduchy, ale naozaj chutny recept na rezne, ktore maju cesnakovo paprikovy šmak a vdaka mlieku su jemnucke na jazyku- ja som este robila uhorkovo cibulovy dip- zmiesala som dve kysle smotany, pokrajala mensiu cibulu na drobnucko, tri menšie zavarane uhorky tiez nadrobno, pridala cukor a malu lyzicku octu (podla chuti) dalej trochu vegety, stipku soli a mnamka bola na svete:o)