Vláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 x hnedé cesto zo 3 vajec ********** višňový lekvár ********** višňový kompót ********** 600 ml šľahačková smotana (rastlinná) ********** kokos zafarbený na zeleno ********** rozpustená čokoláda na čokoládové figúrky ********** WI na vláčik a koľajnice

POSTUP PŘÍPRAVY

Okrúhla tortová forma priemer 28 cm.

Vláčik som robila podľa postupu na stránke:
http://cakejournal.com/tutorials/how-to-make-a-train-cake-topper/

Torta je na spôsob Schwartzvaldskej torty. V tortovej forme upečieme postupne tri krát hnedý plát cesta. Prvý plát cesta potrieme višňovým lekvárom, potom natrieme 200 ml vyšľahanej šľahačky a na vrch poukladáme višne. Potom položíme druhý plát cesta a trochu popritláčame. Znovu zopakujeme lekvár, 200 ml šľahačky a višne, položíme tretí plát cesta a opäť popritláčame. Vrch aj boky potrieme poslednými 200 ml vyšľahanej šľahačky, vrch som ozdobila kokosom, ktorý som zafarbila na zeleno. Na postrúhaný kokos som položila koľajnice a vláčik, ktoré boli urobené z hmoty WI. Na boky som priložila čokoládové zvieratká, ktoré som pripravila naliatím roztopenej čokolády do formičiek z dezertu a vložila som to na hodinku do mrazničky. V reze som nestihla odfotiť.