Špenátovo – šampiňónové košíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 ks tortilly 15 - 20 ks väčších šampiňónov 1 bal čerstvých špenátových listov 180g syr Lučina (šalátová) 1 ks cibuľa čierne olivy alebo avokádo olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju na olivovom oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a necháme podusiť asi 10 minút.
Zatiaľ si pripravíme tortillové košíky. Tortillu prekrojíme na polovicu, vytvarujeme ju do tvaru košíka a vložíme do maffinovej silikónovej formy. Do každej tortilly pridáme asi do polovice košíka špenátové listy. Keď máme šampiňóny udusené (odparila sa z nich voda) pridáme ich na špenátové listy. V miske si roztlačíme šalátovú Lučinu a pridáme ju do pripravených košíkov. Namiesto Lučiny môžete dať akýkoľvek nastrúhaný tvrdý syr.
Takto pripravené košíky dáme zapiecť do rúry na 170 C cca. 10 min. Stačí ozaj iba chvíľku pokiaľ nevidíme, že okraj košíkov jemne zhnedol.

Pred podávaním môžeme do košíkov pridať čierne olivy alebo na mesiačik nakrájané avokádo.