Trasené rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Určite každý z vás pozná trasenú tortu, skúsila som ju urobiť ako rezy, navrch som pridala jogurtovú plnku a vznikol veľmi chutný osviežujúci zákusok.

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO - 5 PL múka polohrubá, 2 PL kakao, 2 ČL PDP, 6 ks vajcia, 6 PL cukor kryštál, 1 PL olej, TRASENÁ PLNKA - 2 ks smotana na šľahanie, 150g biely jogurt smotanový, 2 ks mandarínkový kompót, 2 ks puding vanilkový bez varenia dr. Oetker, okrúhle piškóty, JOGURTOVÁ PLNKA - cca 700 - 800 g jogurtu bieleho, vanilkový cukor, džem, Granko

CESTO - bielka šľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, potom žĺtka s olejom, nakoniec múku (polohrubú alebo špaldovú) + PDP + kakao. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme na 180°C piecť na cca 15 - 20 minút.
Do misky, v ktorej budeme pripravovať trasený krém, nalejeme somtany + jogurt, premiešame, potom pridáme pudingy + kompóty aj so šťavou. Nádobu uzavrieme a trasieme, kým krém nezhustne. keď som nedávala jogurt, plnka bola veľmi hustá a zle sa rozotierala.
Upečené cesto otočíme, stiahneme papier a potrieme ľubovoľným džemom, ja som dala slivkovú nutelu.
Natrieme pripraveným krémom a navrch poukladáme okrúhle piškóty.
V miske si zmiešame jogurty s vanilkový cukrom ( ja mám domáci), dala som 3 lyžice, ale kľudne podľa chuti, len netreba zabúdať, že piškóty sú sladké, takže krém by mal byť kyselkavý. Kľudne môžete použiť kyslú smotanu alebo mix smotana + jogurt.
Pomaly nalievame na piškóty a rozotrieme. Dáme do chladničky na cca 4 hodiny, piškóty musia byť mäkké.
Pred podávaním posypeme Grankom alebo čokoládou a pokrájame na kocky.
Dobrú chuť!♥